INNER on perustettu yhteisestä tahtotilasta kohti laadukasta ja kestävää hyvinvointia edistävää tilasuunnittelua

Oletko miettinyt, kuinka Hanna-Marie ja Anna oikein aloittivat yhteistyön ja kuinka INNER perustettiin? Tämä haastattelu avaa INNERin tarinaa.

INNERin alku on kytenyt osakkaiden Hanna-Marien ja Annan ajatuksissa jo kauan ennen kevättä 2021, jolloin Hanna-Marien perustama osakeyhtiö vaihtoi nimensä INNERiksi ja Anna liittyi joukkoon. Lue alta, kuinka Anna ja Hanna-Marie päätyivät tähän tilanteeseen.

”Yhdessä tekeminen on ollut aina osa meidän työtämme. Olen valmistuttuani aloittanut yrittäjänä luovien alojen suunnittelijakollektiivi SKYofficella. Kollektiivi oli tiivis ja teimme kaikki joustavasti yhdessä toistemme hommia alihankintaperiaatteella. Tapasimme Annan kanssa ensimmäistä kertaa SKYofficen kesäjuhlissa 2016. Juuri juhlia ennen Anna solmi vuokrasopimuksen officelle ja yhteistyömme alkoi”, Hanna-Marie kertaa.

Parivaljakko huomasi pian toistensa vahvuudet ja hyödynsivät niitä omissa projekteissaan tehden lähes jatkuvasti erilaisia projekteja yhdessä ostamalla toistensa osaamista täydentämään omaansa. Hanna-Marien ja Annan ajatukset alasta ovat hyvin samanlaisia: ”Ymmärsimme kumpikin tilojen vaikutuksen ihmisten hyvinvointiin, olimme samalla sivulla erityisesti kestävän kehityksen arvojen kanssa, ja halusimme kumpikin auttaa myös organisaatioita hoksamaan tilojen merkityksen hyvinvointiin ja kehittämään laadukkaampia tiloja.”

”Yhteisten projektien myötä ystävystyimme ja vietimme aikaa myös toimiston ulkopuolella”, Anna jatkaa hymyillen. Kaksikko tunnisti osaamisensa kehittyvän yhdessä ja edut tästä yhteistyöstä haluttiin ottaa käyttöön.

Yhteistyökuvioita myös muiden sisustussuunnittelijoiden kanssa

”SKYofficella oli myös muita sisustusarkkitehteja ja -suunnittelijoita. Kun office muutti toiseen toimipisteeseen vuonna 2017, virittelimme yhdessä tunnetumpaa ja laajempaa brändiä. Neljän eri yrittäjän aika ja tavoitteet eivät kuitenkaan kohdanneet, eikä yhteistyö kantanut kollektiiviajatusta pidemmälle. Halusimme Hanna-Marien kanssa tehdä enemmän ja uskottavammin.” Anna kuvailee vaiheita ennen yhteisen yrityksen perustamista. 

”Samaan aikaan teimme Annan kanssa ensimmäistä yhteistä ison kokoluokan hanketta, jonka suunnitteluun osallistuimme kumpikin täysipainoistesti. Tiesimme kumpikin tahoillamme, että näin haluamme töitä tehdä”, Hanna-Marie jatkaa.

Hanna-Marien yritystoiminta kasvoi ja mukaan tuli useampia työntekijöitä ja harjoittelijoita: ”Hyppäsin itse alalle yrittäjäksi jo kouluaikana. Halusin ehdottomasti tarjota opiskelijoille harjoittelupaikkaa ja auttaa opiskelijoita näkemään ja tekemään mahdollisimman paljon.” Työntekijöiden myötä myös yritysmuoto vaihtui toiminimestä osakeyhtiöksi.

Hanna-Marie Naukkarinen (vasemmalla) ja Anna Autio suunnittelemallaan mittatilaussohvalla lääkärikeskuksen odotusaulassa kohdekuvauksissa.

Yhteisen yrityksen alku

Kun Anna jäi äitiyslomalle 2019, Hanna-Marie huomasi erityisesti kuinka helppoa ja tehokasta työskentely Annan kanssa oli ollut, INNER muuttui konkreettisemmaksi: ”Vaikka minulla oli työntekijöitä ja hommia riitti, minusta tuntui silti että jäin tekemään hommia yksin. Tekeminen ei ollut niin jouhevaa ja toimintaa piti selkeästi kehittää ammattimaisempaan ja uskottavampaan suuntaan. Halusin tehdä entistä laadukkaampia ja parempia tiloja ihmisille, samalla halusin kehittyä, niin suunnittelijana kuin yrittäjänäkin. Päätin, että nyt on aika lähteä rakentamaan tulevaisuutta ja soitin Annalle.”

“Töihinpaluuta äityyslomalta suunnitellessani koin vahvasti, että muutokselle myös työrintamalla olisi tilausta. Ajattelin, että nyt on hyvä hetki tehdä peliliikkeitä, sillä paluuta aikaisempaan en sellaisenaan enää nähnyt. Yhteisen lounashetken aikana päätimme Hanna-Marien kanssa virallistaa yhteistyömme ja kasvaa yhdessä.” Anna paljastaa.

Lopulta kaksikko vaihtoi osakeyhtiön nimen ja aloitti pitkän kehitystyön yrityksenä – kestävien ja hyvinvointia edistävien tilojen luomiseksi. ”INNER kuvastaa sisätiloja, joita suunnittelemme, sekä sisäistä tahtotilaamme, jonka vuoksi yritys on ylipäätään olemassa, sekä jokaisen ihmisen sisäistä tarvetta hyvinvointiin, jota työllämme pyrimme edistämään.” Hanna-Marie avaa.

Teemme työtämme ihmisille, kohti laadukkaampia tiloja. Huolehdimme samalla kestävänkehityksen periaatteista ja pyrimme jatkuvasti kehittymään. Haluamme olla ensisijaisesti asiakkaidemme kumppaneita. Matkamme on vasta alussa ja haluamme sinut mukaan kohti kestävämpää ja laadukkaampaa rakennettua ympäristöä ihmisten hyvinvoinnin vuoksi.

Pääset seuraamaan osakkaiden LinkedIn kanavia näiden linkkien takaa: Hanna-Marie & Anna.

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sähköpostitse tai vaikka soittaa. Suorat yhteystietomme löydät täältä.

Ota yhteyttä!
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Haluan että minuun otetaan yhteyttä
Tietosuojaseloste
Scroll to Top