SANDBERG CO-WORKING

Toimiston sisustussuunnittelu ja työtilojen kehittäminen arvokiinteistöön

Palvelut:

INNER Sense -hankesuunnitelma
INNER Embrace -suunnittelu
Tilasuunnittelu
Konseptisuunnittelu
Kaluste- ja materiaalisuunnittelu
Projektinhallinta

Tiedot:

Koko: 325 m2
Valmistunut: 04/2021
Asiakas: Himla Arkkitehdit Oy
Sijainti: Tampere, Sandbergin talo

Persoonallisuus, tyylikkyys ja arvokkuus

Himla Arkkitehtien uudet Co-working toimitilat suunniteltiin Tampereen keskustassa sijaitsevaan arvokiinteistöön, Sandbergin taloon. Tilahankkeen tavoitteena oli löytää ja suunnitella arkkitehtitoimisto sekä yhteistyöyritysten tarpeisiin vanhoja toimitiloja paremmin soveltuvat tilat. Tilojen tuli vastata pandemian myötä muuttuneisiin työskentelytapoihin, sekä toimia niin edustus- kuin työskentelytiloina, huomioiden kuitenkin turvaluokituskriteerit.

Visuaalisesti tiloilta vaadittiin persoonallisuutta, tyylikkyyttä ja arvokkuutta. Tavoitteena oli luoda paikallisten tunteman arvokiinteistön arkkitehtuuria ja tunnelmaa korostava visuaalinen ilme ja tunnelma. Tilojen tuli vastata uusia työskentelytapoja ja mahdollistaa yrityksen kasvu tulevaisuudessa ja toimiston toivottiin toimivan myös rekrytointivalttina.

INNER Sense –hankesuunnittelun avulla selvitettiin tilojen soveltuvuus ja kustannukset ennen päätöksentekoa

Olimme mukana tilojen valinnassa sekä hankkeen alkuvaiheessa tarvekartoituksessa, jossa selvitimme vapaana olevien toimistotilojen soveltuvuutta Himla Arkkitehtien tarpeisiin. Tavoitteena oli löytää persoonalliset, mieleenpainuvat sekä toiminnallisuuksiltaan yrityksen tarpeisiin vastaavat tilat, jotka toimivat niin edustus- kuin työtiloina eri vaatimustason hankkeissa.

Suunnittelimme tilaratkaisua yhdessä asiakkaan kanssa ja jatkoimme tilan visuaalisen konseptin suunnittelua yhdessä Sari Matikan kanssa kanssa aina pintamateriaaleihin, kalusteisiin ja valaistukseen saakka. Suunnittelimme yhdessä mittatilauskalusteita, mm. sohvat, säilytyskalusteet ja yksityiskohdin viimeistellyt työpöydät. Tiloja ja eri vyöhykkeitä rajataan eri materiaaleilla ja muunneltavilla verhoratkaisuilla.

Kustannustehokas toteutus

Projektin aikana hoidimme suunnittelun lisäksi kalusteiden ja tuotteiden kilpailutukset sekä tilaukset työmaan aikataulun mukaisesti. Kommunikoimme läpi projektin osapuolten välillä ja kävimme rakentajien kanssa keskustelua mahdollisimman kustannustehokkaasta toteutuksesta visuaalisuudesta ja toiminnallisuudesta tinkimättä.

Suunnittelun lisäksi hoidimme asiakkaan puolesta suunnitelmaan sisältyvien kalusteiden ja tuotteiden kilpailutukset ja hankinnat. Pidimme huolen, että tuotteet ja materiaalit ovat ajoissa työmaalla urakoitsijoiden käytettävissä. Pidimme myös yhteyttä urakoitsijaan ja kommunikoimme eri osapuolten välillä läpi projektin.

Uudet tilat ovat saaneet paljon kehuja. Persoonallinen ja mieleenpainuva sisustus korostaa ja jatkaa arvokiinteistön henkeä. Tiloja on esitelty Himla Arkkitehtien omien vierailijoiden lisäksi myös kiinteistön omistajan yhteistyökumppaneille. Uusien tilojen myötä Himla Arkkitehdit saivat toiminnallisuuksiltaan heille räätälöidyt, tyylikkäät toimitilat.

Laadukas toimistoon sisustussuunnitelma turvaluokiteltuihin toimitiloihin

Materiaali- ja värivalinnoilla tunnelmaa

Loimme arvokkailla materiaali- ja värivalinnoilla tunnelmaa, jota korostimme muunneltavan ja tavallisesta toimistovalaistuksesta poikkeavan valaistuksen avulla. Harmoninen ja läpi tilojen jatkuva yhtenäinen ilme ja tunnelma on ollut kehuttu. Persoonallinen ja mieleenpainuva sisustus vastasi asiakkaan toiveisiin.

Kiinnostuitko kohteesta? Lue blogiartikkelimme Arkkitehtitoimiston tyylikkäät turvaluokitellut tilat suunniteltiin Tampereen keskustaan täältä.

neuvottelutilan sisustussuunnitelma

Arkkitehtisuunnittelu: Himla Arkkitehdit Oy
Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Scroll to Top