RATINA

Asuinhuoneiston käytettävyyden ja arvon nosto tilasuunnittelun keinoin

Tilasuunnitelmalla toiminnot järkeviksi

Palvelu:

INNER Embrace -suunnittelu
Tilasuunnittelu
Väri- ja materiaalisuunnittelu
Kalustesuunnittelu
Valaistussuunnittelu
Projektinhallinta ja -johtaminen

Tiedot:

Koko: 28 m2
Valmistunut: 05/2022
Asiakas: Yksityinen
Sijainti: Tampere, Ratina

”Keittiö oli todella hankalan mallinen ja sen lopputulos yllätti täydellisesti. Siitä tuli parempi kuin koskaan olisimme voineet kuvitella!

Yksityinen

Viihtyisä kaupunkiasunto

Tilasuunnittelulla toiminnallisuus kuntoon modernin asumisen vaatimuksiin

Suunnittelimme Tampereen Ratinan alueelle asuntosijoittajalle pieneen kaupunkiyksiöön laajan perusparannuksen. Tavoitteena oli modernisoida 20-luvulla rakennetun asuinrakennuksen huoneisto nykyajan vaatimukset täyttäväksi mutta kiinteistön ajan hengen mukaisesti.

Lähdimme suunnittelussa tilajärjestyksen päivittämisestä ja järkevöittämisestä nykyajan tarpeisiin. Keittiö ja ruokailutila erotettiin eteisestä ja oleskelutilaan lisättiin alkovi. Kylpyhuoneeseen suunniteltiin kevyt visuaalinen ja toiminnallinen muutos. Suunnittelussa keskityttiin tarvittavien muutosten ja kustannustehokkuuden tasapainoon kekseliäillä valinnoilla ja priorisoimalla laatutasoa.

Asuntosuunnittelussa säilytystilat ja kalusteet
Kustannustehokas kylpyhuoneremontti

Säilytysratkaisut osana tilasuunnittelua

Erityistä huomiota kiinnitettiin säilytysratkaisujen suunnitteluun sekä vanhan talotekniikan huomiointiin tilamuutoksia tehdessä. Tilanjakoja toteutettiin kalustuksin ja sijoitimme kodinhoitopisteen eteisen yhteyteen kalusteiden sisään. Toiminnalliset ratkaisut olivat kekseliäitä, moderneja ja tilaa säästäviä.

Visuaalisesti asunto koki merkittävän muutoksen. Valitsimme sävyt vanhan ajan värikartoista sekä valitsimme varusteita ja yksityiskohtia perinteisistä mallistoista. Kokonaisuus on rauhallinen, moneen makuun sopiva ja antaa hyvän pohjan asukkaan persoonallisellekin sisustukselle.

Projektinhallinta sisustussuunnittelussa

Avaimet käteen periaatteella toimivan projektinjohtamisen avulla koko hanke ulkoistettiin

Muutossuunnitelmien lisäksi hoidimme hankkeen projektinhallinnan osana palvelukokonaisuutta. Kontaktoimme ja kilpailutimme urakoitsijat, materiaalit sekä varusteet. Hoidimme hankkeen aikataulutuksen onnistuneesti remontin aikaisesta erittäin pienestä säilytystilasta ja raakamateriaalien toimitusvaikeuksista huolimatta. Remontin myötä asunnon arvo nousi tulevaa myyntiä ajatellen.

Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Scroll to Top