KULTTUURITALO VIRTA

Sisustussuunnittelu palveluympäristöön muunneltavuus huomioiden

Palvelut:

INNER Space -suunnittelu
Visuaalinen konseptisuunnittelu
Väri- ja materiaalisuunnittelu
Kalustesuunnittelu

Tiedot:

Koko: 5150 m2
Valmistunut: 4/2020
Asiakas: Nokian kaupunki
Sijainti: Nokia

Modernin kirjaston yhdistäminen kulttuuritapahtumiin ja näyttelytiloihin

Nokian kaupungin kirjaston kalustesuunnittelu toteutettiin arkkitehdin tilasuunnittelun jatkoksi. Kuntalaisten uusi kirjasto- ja kulttuuritalo haluttiin uudeksi keskustan kohtaamispisteeksi. Kirjaston lisäksi laajasti eri kulttuuri- tapahtumiin ja näyttelyihin sekä kohtaamisiin suunnitellut tilat haluttiin muuntojoustaviksi tulevaisuuden eri tapahtumiin ja palveluihin.

Kirjastokalustus ja kirjahyllyjärjestelmä luotiin kirjastoon tulevan aineiston pohjalta. Modulaarinen kirjahyllyjärjestelmä teetettiin vastaamaan henkilöstön tarpeita, mutta myös parantamaan kävijäkokemusta. Kirjahyllyjen väliin luotiin oleskelu- ja lukunurkkauksia sekä käytännöllisiä selailutasoja tiedonetsinnän helpotamiseksi. Kirjahyllyt varustettiin integroiduilla valaisinratkaisuilla, jotka helpottavat ja parantavat saavutettavuutta.

Monipuolinen palvelutarjonta sekä kirjaston muuttuva käyttökulttuuri asettivat erityisvaatimuksia kalustesuunnittelulle

Tilojen ja kalusteiden muunneltavuus on ollut ensiarvoisen tärkeää kohteen suunnittelussa. Muuttuvat tarpeet sekä niiden ennustaminen ja niihin ennalta varautuminen kalustuksella oli haastava lähtökohta suunnittelulle.

Tulevaisuuden tapahtumiin vastattiin helposti liikuteltavilla ja monikäyttöisillä kalusteilla ja ratkaisuilla. Värit ja materiaalit valittiin toisiinsa sointuviksi, vaikka rakennuksen eri kerrosten välille luotiin värikoodit helpottamaan tilojen löydettävyyttä ja tunnistettavuutta, sekä tunnelmaa.

Nokian kaupungin uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta valmistui kevään 2020 aikana. Nokian keskustassa sijaitseva Virta yhdistää kaupungin kirjasto-, kulttuuri-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut ja rakennuksessa on muiden muassa näyttely- ja esiintymistiloja, nuorisotilat, työskentely- ja ryhmätyötiloja sekä kirjasto.

Tutustu Nokian kirjastoon ja monipuoliseen palvelutarjontaan täältä.

Sisustussuunnittelija toimiston suunnitteluun

Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Scroll to Top