PIRTE

Toiminnallinen muutos ja visuaalinen ilme terveydenhuollon asiakaspalvelu -ja työtiloihin

Palvelu:

INNER EMBRACE -palvelu
Tilasuunnittelu
Sisustussuunnittelu
Opastesuunnittelu
Brändi-ilmeen sovittaminen
Apu kilpailutukseen ja hankintaan

Tiedot:

Koko: 3400 m2
Valmistunut: 04/2018
Asiakas: Tullinkulman Työterveys Oy, Pirte
Sijainti: Tampere, Ratinan kauppakeskus

Tavoitteena iloiset, innovatiiviset ja monipuoliset tilat

Pirte Oy uudisti brändi-ilmettään uuden nimen, grafiikan ja uusien toimitilojen avulla. Suunnittelimme Tampereen Ratinan päätoimipisteen toimitilat osana uudistusta. Tavoitteena oli luoda iloiset, innovatiiviset ja monipuoliset tilat, jotka palvelevat sekä asiakkaiden, että henkilökunnan tarpeita. Suunnitellut tilat sisälsivät henkilökunnan käyttöön monitilatoimiston, erilliset neuvottelutilat ja taukotilan, vastaanottohuoneet, odotusaulat ja asiakaspisteet.

Visuaalisen uudistuksen lisäksi työntekijöiden työympäristö uudistettin henkilökohtaisista työhuoneista moderniin monitilatoimistoon. Toimitilojen sisäinen varausjärjestemä ja digitaaliset ratkaisut päivittyivät sekä asiakkaiden ajanvaraus- ja ilmoittautumisjärjestelmä muuttui. 

Osallistaminen ja työpajat

Olimme tilasuunnittelun osalta tärkeä linkki johdon ja henkilöstön välissä. Osallistimme henkilökuntaa, järjestimme työpajoja ja teimme henkilökunnasta tiimikortit, joiden avulla tunnistimme eri tiimeille ominaiset tarpeet ja kommunikointisuhteet. Otimme suunnittelussa huomioon erityisesti terveydenhoitoalan eritasoiset yksityisyydensuojavaatimukset sekä hiljaisen ja keskittymistä vaativan työn, mutta toisaalta kohtaamisia korostavat toiveet. 

Ryhmätyöskentely – ja liikkuvat työpisteet

Loimme useille eri neuvottelutiloille Pirten fysioterapeutin kanssa toiminnallisuuksiltaan erilaiset tilat, korostimme terveellisyyttä ja hyvinvointia tiloissa. Loimme monitilatoimistoon ryhmätyöskentelypisteitä ja spontaaniin keskusteluun kannustavia liikkuvia työpisteitä. Teimme tiivistä yhteistyötä eri alojen lääkäreiden kanssa ja suunnittelimme vastaanottotilat asiakaslähtöisesti. 

Kahdessa kerroksessa sijaitsevat tilat jakautuivat useaan asiakasodotustilaan, jotka suunniteltiin toiminnallisuuksiltaan kussakin tilassa asioivien asiakasryhmien tarpeiden mukaisesti. Värit ja visuaalinen ilme räätälöitiin tilakohtaisesti osana opastesuunnittelua.

Kommunikointi ja projektinhallinta

Projektin suunnittelun lisäksi olimme tiiviisti asiakkaan apuna kommunikoinnissa rakennuttajan ja urakoitsijoiden kanssa rakennusaikana. Autoimme kokemuksellamme asiakasta valvomaan suunnitelmien toteutuksen työmaalla, raportoimme etenemisestä ja pidimme tiiviisti asiakkaan ajantasalla työmaan tilanteesta. 

Tämän lisäksi teimme projektin tuotteiden ja tarvikkeiden kilpailutusmateriaalin, kilpailutimme, vertasimme tarjouksia ja teimme hankinnat asiakkaan puolesta. Tuotteet päädyttiin hankkimaan useasta eri paikasta ja organisoimme työmaan aikataulun mukaisesti kalusteasennukset ja jälkikäteen toteutettavat vuokralaismuutokset. 

Sohvaryhmä ja kalusteet toimistossa

Palvelukokemus ja brändin vahvistaminen

Lopputuloksena syntyi Pirten strategiaan ja tavoitteisiin sopivat, uuden graafisen brändi-ilmeen jatkona toimivat erottuvat, täysin uudet toimitilat. Tilat toimivat asiakkaalle merkittävänä rekrytointivalttina ja tyylikkäänä osana asiakkaiden päivittäistä palvelukokemusta ja brändin vahvistamista.  Visuaalisesti raikas, moderni ja pirteä kokonaisuus kerää kehuja edelleen sekä asiakkailta että henkilökunnalta.

Arkkitehtisuunnittelu: B&M Arkkitehdit Oy
Opastegrafiikka ja valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Scroll to Top