HUVILA PARKKUU

Moderni huvila luonnon keskellä

Palvelu:

Tilasuunnittelu
Sisustussuunnittelu
Valaistussuunnittelu
Projektinhallinta

Tiedot:

Koko: 135 m2
Valmistunut: 03/2023
Asiakas: Yksityinen
Sijainti: Ylöjärvi

Luontoa sisällä ja ulkona

Kuusihenkisen perheen moderni huvila suunniteltiin ympärivuotiseen vapaa-ajan käyttöön luonnon keskelle Parkkuuseen. Suunnittelun lähtökohtana oli ympäröivä luonto, joka suurten ikkunapintojen myötä muodostaa merkittävän visuaalisen elementin tilassa, häivyttäen sisä- ja ulkotilan rajaa. Luonnon valon vaikutus, erilaiset luonnon materiaalit sekä pintojen tekstuurit ja kontrastit puhuttelevat asukkaita ja vierailijoita.

Sisustusarkkitehdin näkemyksen hyödyntäminen rakennuksen suunnittelussa

Olimme mukana hankkeessa alusta alkaen, jolloin huvilan jo olemassa olevan tilaluonnoksen tilajakoa ja aukotuksia päästiin suunnittelemaan asiakkaan tarpeiden mukaisiksi. Tilaratkaisujen suunnittelua ohjasivat toiminnallisuus sekä monikäyttöisyys.

Kohde on onnistunut esimerkki sisustusarkkitehdin näkemyksestä jo ennen rakennussuunnittelun valmistumista. Tällöin sisätilojen ja tarkempien toiminnallisuuksien huomioiminen ovien aukeamisista ja viemärin paikoista lähtien lisää käytettävyyttä ja arjen toiminnallisuutta, kun asiat eivät ärsytä tai myöhemmin esimerkiksi kiintokalustuksessa, kuten säilytystiloissa ei jouduta tekemään kompromisseja.

Huvilan ja pihasaunan yhdistävän terassin alustavaa suunnitelmaa muokattiin myötäilemään kallioisen rantatontin muotoja, mahdollisimman paljon olemassa olevaa puustoa säästäen. 

Lopputulos olisi ihan päinvastainen ilman suunnittelijaa. Ammattilaiselta tuli rohkeita vaihtoehtoja ja niitä myös valittiin.”

Viimeistelty lopputulos syntyy tinkimättömästä laadusta jo suunnitteluvaiheessa


Viimeistellyn ja tyylikkään näköinen lopputulos heijastuu suoraan piirustusten ja suunnitelmien laatuun. Osaaminen myös varsinaisen sisustuksen ulkopuolella mahdollistaa kokonaisvaltaisesti talotekniikan ja rakennuksen huomioimisen osana sisustusta, laatoituksista valaistukseen ja irtokalustamiseen. Oikeelliset ja tarkat suunnitelmat sekä piirustukset auttavat rakennusurakoitsijaa toteuttamaan tavoitteiden mukaisen lopputuloksen.

Rennosta ja tunnelmallisesta lopputuloksesta ei tingitty tehokkuuden kustannuksella

Suunnittelutyössä kiinnitettiin erityistä huomiota laatuun, pitkäikäisyyteen ja kestäviin valintoihin. Huvilasta luotiin harkittu, aikaa kestävä kokonaisuus, jonka väri- ja materiaalivalinnoissa painotettiin luonnonmukaisuutta ja vahvoja kontrasteja. Materiaalit valittiin helposti ylläpidettäviksi ja puhdistettaviksi.

Suunnittelussa tavoiteltiin erityisesti luonnon läheisyyttä, mutta sen lisäksi myös tilojen tehokasta käyttöä verrattaen pienehköihin rakennusoikeusneliöihin. Tehokkuuden ei kuitenkaan haluttu pilata vapaa-ajan asunnon rentoa ja tunnelmallista lopputulosta. Laadukas suunnittelu yhdistettynä tilaajan sujuvaan päätöksentekoon ja selkeisiin toiveisiin mahdollisti tehokkuuden ja toiminnallisuuden lisäksi myös esteettisesti vaikuttavan kokonaisuuden.

Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Scroll to Top