BISTRO SYKE

Muuntojoustavan ravintolan sisustussuunnittelua ja projektinhallintaa

Palvelu:

Hankesuunnittelu
Konseptisuunnittelu
Sisustussuunnittelu
Taustatutkimus
Keittiösuunnittelu
Projektinhallinta ja projektinjohtaminen

Tiedot:

Koko: 620 m2
Valmistunut: 09/2021
Asiakas: Juvenes Oy
Sijainti: Helsinki, Vallila
”Olemme olleet Innerin kanssa jo pitkään kumppaneita ja aina tyytyväisiä lopputulokseen. Lopputulos on aina ollut visuaalisesti sekä taloudellisesti onnistunut. Vuorovaikutus on ollut avointa, rehellistä ja läpinäkyvää ja olemme kokeneet, että olemme aina saaneet hyvää palvelua.”
Päivi Lindén, toimitusjohtaja Juvenes Oy

Tavoitteena kustannustehokas ja toiminnallinen kokonaisuus

Helsingin Vallilassa sijaitsevaan Lääkäriliiton toimistorakennukseen syntyi rakennuksen saneerauksen yhteydessä uusi ravintola Syke, joka toimii Juvenes Oy:n Helsingin lippulaivaravintolana. Inner toteutti ravintolaprojektin hankesuunnittelun, luonnos- ja toteutussuunnittelun sekä toimi ravintoloitsijan tilahankkeen projektinjohtajana. Sisustussuunnittelun lisäksi kohteeseen suunniteltiin opasteet. Vastasimme kohteen somistuksesta ja avustimme käyttöönotossa. Ravintola Syke palvelee ravintolana niin Lääkäriliiton henkilökuntaa kun ulkopuolisia vierailijoita, aamusta iltaan.

Tavoitteena oli luoda kustannustehokas, mutta näyttävä ja tyylikäs rakennuksen materiaalivalintoihin istuva kokonaisuus. Tiloilta ja kalusteilta vaadittiin eri kattauksiin ja tilaisuuksiin soveltuvia ratkaisuja ja muuntojoustavuutta. Ravintolatila jakautuu kahteen osioon, jossa iltaan saakka auki oleva bistro ja myymälätila pystytään jakamaan toimistorakennuksen lounasravintolasta omaksi tilakseen. 

Tilatehokkuus ja toiminnallisuus

Kiinnitimme erityistä huomiota tilatehokkuuteen ja toiminnallisuuteen. Suunnittelussa huomioitiin henkilökunnan eri työtehtävät sekä askeleet työpäivän aikana. Näin toiminnallisuus ja työnteon todelliset tarpeet kohdentuivat. Sisustussuunnittelun lisäksi olimme asiakkaamme kumppanina myös keittiösuunnittelussa erityisesti myymälän ja bistron puolella, jossa laitetoimittajan ja sisustuksen ja toiminnallisuuden yhteensovittaminen on tärkeää.

Neliöiden ja talotekniikan rajaava ravintolatila loi haasteita työpöydällemme mutta huolellisesti suunniteltu kalustus ja asiakasvirran ohjaus suunnittelemamme opastegrafiikan kanssa loi toimivan ja selkeän tilaratkaisun. Suunnittelussa otettiin huomioon tilan monikäyttöisyys sekä muunneltavuus. Tilasuunnittelussa panostettiin visuaalisesti vaikuttaviin ratkaisuihin, toimivuutta ja tehokuutta unohtamatta.

Bistro Syke

Sisustusarkkitehtuurin opinnäytetyö suunnittelun ratkaisujen ja valintojen apuna kestävästä näkökulmasta

Ravintolan ja myymälätilan sisustussuunnittelun yhteydessä hyödynsimme meille toteutettua sisustusarkkitehtuurin opinnäytetyötä, jonka yhtenä lähtökohtana oli keskittyä nopean visuaalisen uudistustarpeen omaavien ravintolaympäristöjen materiaali- ja kalustevalintoihin. Tarkoituksenamme oli selvittää, kuinka parhaiten ravintola- tilojen muunneltavuudessa ja tulevaisuuden visuaalisissa päivityksissä huomioitaisiin erityisesti kestävyys ja päivitysten mahdollisimman pieni ympäristön kuormittavuus ja vähähiilisyys. 

Visuaalinen konsepti sai inspiraationsa bistron vietnamilaisvaikutteisesta menusta. Ravintolan katseenvangitsijoina toimivat kustomoidut sisustusratkaisut ja yksityiskohdat, kuten näyttävä tekstiilialakatto, valaisimet ja suurikokoinen akustiikkataideteos. Loimme visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden, joka vastaa toivottua tasoa sekä haluttua tunnelmaa, toiminnallisuutta unohtamatta.

Projektinhallinta- ja johtaminen sai kiitosta ja budjetti alittui 

Olimme projektissa tiiviisti asiakkaan tukena hankesuunnittelusta tilojen käyttöönottoon saakka asiakkaan projektinjohtajan roolissa. Vastasimme tilasuunnittelusta ennen urakkakilpailutusta ja olimme mukana valmistuskeittiön suunnittelussa. Teimme ravintolan kokonaisvaltaiset sisustussuunnitelmat, valaistussuunnittelun ja somistuksen. Toimimme työmaakokouksissa ja palavereissa asiakkaan edustajana ja olimme tiiviissä yhteistyössä hankepäällikön, arkkitehdin ja muiden erikoissuunnittelijoiden kanssa. Vastasimme kaikkien kalusteiden ja tarvikkeiden kilpailutuksesta ja tilauksista sekä aikataulutuksesta ja toimituksista työmaan aikataulun mukaan.

Sujuvan kommunikoinnin ja projektijohtamisen avulla alkuperäinen hankkeen budjetti alitettiin.

Lue ravintolan synnystä Helsingin Uutisten artikkelista ja tutustu kohteeseen ravintolan sivuilta.

Opinnäytetyö: Marika Rauhamäki, Muuntojoustava sisustussuunnitelma monikäyttöiseen ravintolaan
Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Scroll to Top