[vc_row full_width=”stretch_row” cth_layout=”folio_header_sec”][vc_column el_class=”full-height”][outdoor_home_image bgimg=”996″]

VANHA RÄIKKÄ

[/outdoor_home_image][/vc_column][/vc_row][vc_row cth_layout=”page_with_left_white_sec” el_id=”sec1″][vc_column offset=”vc_col-md-7″][outdoor_images_gallery galleryimgs=”996,1006,1010,1004,1003,1001,1000,999,998,997,994,1002,1009″][outdoor_portfolio_nav show_all=”yes” css=”.vc_custom_1497348437585{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column offset=”vc_col-md-5″ el_class=”zindex-fix”][outdoor_portfolio_details]Vanhan kulttuurikohteen sisustussuunnittelu ja somistus

 

Kulttuuritaloksi kunnostettu Ylöjärven kaupungin omistama Vanha Räikkä remontoitiin vuosien 2018-19 aikana. Tilojen tuli vastat moniuloitteisesti erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä huomioida arvokas kulttuuriperintö sisustuksen suunnittelussa. Monikäyttöiset ja moderneihin tarpeisiin vastaavat tilat toivat haasteita kalustukselle. Tavoitteena oli luoda moderni ja käytännöllinen, mutta samalla vanhaa kunnioittava kalustus vanhaan, täysin kunnostettavaan hirsitaloon. Omaleimaiset paperitapetit loivat pohjan eri tilojen tunnelmalle, joita jalostimme kalustuksella ja tekstiilisuunnittelun avulla.

 

Suunnittelimme Vanhaan Räikkään vaihtelevien näyttelyiden ja tapahtumien galleriatilat, jotka toimivat samalla kahvila- ja lounasravintola käytössä. Yhtenäiseen ja avoimeen alakertaan tuli mahdollistaa lisäksi neuvottelutilat ja tapahtumien ja juhlien pitäminen. Rakennuksen toiseen kerrokseen suunnittelimme kokouskäyttöön ja erilaisiin ryhmätilaisuuksiin soveltuvat tilat. Lisäksi toiseen kerrokseen toteutettiin kirjailijan työhuone.

 

Kalustuksen tuli olla kauttaaltaan tyylikäs ja arvokas, vanhaa kunnioittava, mutta ilmeeltään moderni ja uusi. Sisustuksessa kiinnitimme huomiota erilaisiin kalusteratkaisuihin sekä tekstiileihin tuomaan tunnelmaa, huomioimalla akustiikan, paloturvallisuuden sekä erityisesti vierailijoiden ja asiakkaiden viihtyvyyden. Hyödynsimme kalustuksessa Ylöjärven kaupungin perintökalusteita. Suunnittelimme ja valitsimme niille arvokkaat ja tyylikkäät uudet verhoilut, jotka toteutti paikallinen verhoomo.    

 

Sisustussuunnittelun lisäksi olimme vahvasti mukana tilojen somistuksessa. Valitsimme antiikkiesineitä ja kiersimme antikvariaatteja. Avustimme asiaksta huutokauppahankinnoissa ja olimme vahvasti mukana tilojen käyttöönotossa. Jotta kokonaisuus oli hallittavissa, hoidimme hankkeen sisustuksen ja somistuksen projektinhallinnan. vastasimme kalustekilpailutuksista, hankinnoista sekä toimituksista ja asennuksista. Paljon mielenkiintoa herättäneet tilat ovat saaneet paljon kehuja ja käyttöaste on odotettua paljon korkeampi. Olemme olleet suunnittelemassa kehittyviä tiloja myös avajaisten jälkeen.

Tutustu kohteen kulttuuri- ja tilojen tarjontaan Ylöjärven kaupungin sivuilta ja lue kohteen remontista Ylöjärven Uutisista.

 

 

Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtuuritoimisto Jaakko Nieminen Oy
Kalustesuunnittelu ja somistus: INNER Sisustusarkkitehdit Oy
Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Tiedot:
• Koko: 480 m2
• Valmistunut: 09/2019
• Asiakas: Ylöjärven Kaupunki
• Sijainti: Ylöjärvi

  • /
[/outdoor_portfolio_details][vc_btn title=”PALAA KOHTEISIIN” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#393e4f” outline_custom_hover_background=”#393e4f” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Finnerinterior.fi%2Freferenssit%2F”][vc_btn title=”KIINNOSTUITKO?” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#393e4f” outline_custom_hover_background=”#393e4f” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Finnerinterior.fi%2Flomake%2F|title:KIINNOSTUITKO%3F”][/vc_column][/vc_row]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top