[vc_row full_width=”stretch_row” cth_layout=”folio_header_sec”][vc_column el_class=”full-height”][outdoor_home_image bgimg=”826″]

HATANPÄÄN KARTANO

[/outdoor_home_image][/vc_column][/vc_row][vc_row cth_layout=”page_with_left_white_sec” el_id=”sec1″][vc_column offset=”vc_col-md-7″][outdoor_images_gallery galleryimgs=”826,828,827,825,824,823,822,821″][outdoor_portfolio_nav show_all=”yes” css=”.vc_custom_1497348437585{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column offset=”vc_col-md-5″ el_class=”zindex-fix”][outdoor_portfolio_details]Historiallinen Hatanpään Kartano kunnostettiin – onnistunutta tasapainottelua kustannusten, arvojen ja visuaalisuuden kanssa 

 

Tampereen Hatanpäällä sijaitseva historiallinen kartano sai uuden ilmeen vuonna 2017, kun suunnittelimme Juvenes Oy:lle kartanon remontin ja kalustuksen juhla- ja kokouspalvelu käyttöön. Aikaisemmin mielisairaalana sekä nukke- ja pukumuseonakin toiminut kartano oli projektiin lähdettäessä osittain sisäpinnoiltaan huonossa kunnossa, eivätkä kaikki tilat sellaisenaan vastanneet moderneja juhla- tai kokoustilan tarpeita. Tavoitteena oli suunnitella kustannukset huomioiva remontti ja sisustussuunnitelma, joka vastaa käyttötarkoitukseensa, ollen visuaalisesti moneen makuun sopiva ja rakennuksen arvoa kunnioittavasti.

 

 

Kattava sisustussuunnitelma tiloja korostavaa, ennallistavaa ja uudistavaa

 

Vastasimme projektissa kahden pääkerroksen remontti- ja sisustussuunnittelusta. Näyttävä suojeltua porrasaulaa korostettin rikkoutuneita valaisimia vaihtamalla ja kalustusta uusimalla. Eri kokoisten salien seinäpinnat korjattiin ja sävymaailma yhtenäistettiin. Massiiviset jalkalistat, ikkuna- ja ovismyygit paikattiin ja maalattiin sekä sisäkatot maalattiin joiltain osin uudelleen sävyjä muuttamatta.

 

Tilojen valaistus oli peräisin 90-luvun alusta museon tarpeista, se oli vanhentunut ja pääosin rikki. Pystyimme hyödyntämään osittain vanhoja virtakiskoja, mutta pääosin valaistus uusittiin energiatehokkaisiin led-valonlähteisiin ja sisustusvalaistuksen ohjausta uudistettiin. Valaistuksessa panostettiin toiminnallisen yleisvalaistuksen lisäksi myös visuaalisiin moderneihin sekä klassisiin sisustusvalaisimiin eri tiloissa. 

 

Irtokalustus uusittiin kokonaisuudessaan. Muunneltavat kalusteratkaisut toimivat eri tilaisuuksiin perinteisestä kokouksesta juhlaan ja vapaampaan projektityöskentelyyn. Modernit kalusteet olivat pääosassa, mutta kalssisempia valintoja tehtiin erityisesti suojeltuihin aulatiloihin sekä päivitettyihin wc-tiloihin. Irtokalusteiden lisäksi suunnittelimme mittatilauksena tehtävät useaan eri käyttötarkoitukseen soveltuvat toiminnalliset kiintokalusteet. Akustisesti haastavat tilat saivat runsaat verhot, jotka paransivat äänimaailman ja pehmensivät myös visuaalisen ilmeen. Verhoratkaisuilla toteutimme myös kevyet tilanjaot eri salien välillä. 

 

 

Suunnittelun lisäksi palvelu toteutettiin avaimet käteen -periaatteella

 

Historiallisesti merkittävän ja osittain suojellun rakennuksen sisustuksen ja remontin suunnittelu on erityisosaamista vaativaa sekä haastavaa. Erityisesti sisustussuunnittelu historialliseen ja kannattavan liiketoiminnan mahdollistavaan kohteeseen vaatii ymmärrystä kustannuksista sekä historiasta ja on tasapainottelua kustannusten, arvojen ja visuaalisen lopputuloksen välillä. Tässä onnistuimme erinomaisesti ja lopputulos on ollut kehuttu, paikallisten arvostama ja kartanon tunnelma on sen kunnostuksen jälkeen lumoava.

 

Sisustussuunnittelun lisäksi vastasimme projektinhallinnasta kokonaisvaltaisesti urakoitsijan ohjauksesta kalustekilpailutukseen ja tavarantoimituksiin sekä somistukseen. Suunnittelulla vastattiin taloudellisiin ja toiminnallisiin sekä visaalisiin tarpeisiin ja hankkeelle määritettyssä budjetissa pysyttiin. Suunnittelemamme kohde vastaa tavoitteidensa mukaisiin tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Kohteen käyttöarvo ja arvostus nousi merkittävästi kunnostuksen myötä, kun tyylikkäät visuaaliset mutta kustannustehokkaat ratkaisut korostavat kartanon arvokasta henkeä.

 

Lue lisää Hatanpään Kartanon historiasta ja tarinasta täällä.

Aamulehden julkaisun suunnittelemastamme Kartanon uudistuksesta voit lukea täältä.

 

 

Sisustussuunnittelu: INNER Sisustusarkkitehdit Oy

Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Tiedot:
• Koko: 800 m2
• Valmistunut: 08/2017
• Asiakas: Juvenes Oy
• Sijainti: Hatanpää, Tampere

  • /
[/outdoor_portfolio_details][vc_btn title=”PALAA KOHTEISIIN” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#393e4f” outline_custom_hover_background=”#393e4f” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Finnerinterior.fi%2Freferenssit%2F”][vc_btn title=”KIINNOSTUITKO?” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#393e4f” outline_custom_hover_background=”#393e4f” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Finnerinterior.fi%2Flomake%2F”][/vc_column][/vc_row]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top