[vc_row full_width=”stretch_row” cth_layout=”folio_header_sec”][vc_column el_class=”full-height”][outdoor_home_image bgimg=”1714″]

BISTRO SYKE

[/outdoor_home_image][/vc_column][/vc_row][vc_row cth_layout=”page_with_left_white_sec” el_id=”sec1″][vc_column offset=”vc_col-md-7″][outdoor_images_gallery galleryimgs=”1715,1716,1717,1718,1719,1720,1721″][outdoor_portfolio_nav show_all=”yes” css=”.vc_custom_1497348437585{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}”][/vc_column][vc_column offset=”vc_col-md-5″ el_class=”zindex-fix”][outdoor_portfolio_details]Muuntojoustavan ravintolan sisustussuunnittelua ja projektinhallintaa

 

Helsingin Vallilassa sijaitsevaan Lääkäriliiton toimistorakennukseen syntyi rakennuksen saneerauksen yhteydessä uusi ravintola Syke, joka toimii Juvenes Oy:n Helsingin lippulaivaravintolana. Inner toteutti ravintolaprojektin hankesuunnittelun, luonnos ja toteutussuunnittelun sekä ravintoloitsijan tilahankken projektinjohtajana. Sisustussuunnittelun lisäksi kohteeseen suunniteltiin opasteet sekä vastasimme kohteen somistuksesta sekä avustimme käyttöönotossa. Ravintola Syke palvelee ravintolana niin Lääkäriliiton henkilökuntaa kun ulkopuolisia vierailijoita aamusta iltaan.

 

 

Sisustussuunnitelman tavoitteena kustannustehokas ja toiminnallinen kokonaisuus

 

Tavoitteena oli luoda kustannustehokas, mutta näyttävä ja tyylikäs rakennuksen materiaalivalintoihin istuva kokonaisuus. Tiloilta ja kalusteilta vaadittiin eri kattauksiin ja tilaisuuksiin soveltuvia ratkaisuja ja muuntojoustavuutta. Ravintolatila jakautuu kahteen osioon, jossa iltaan saakka auki oleva bistro ja myymälätila pystytään jakamaan toimistorakennuksen lounasravintolasta omaksi tilakseen. 


Kiinnitimme erityistä huomiota tilatehokkuuteen ja toiminnallisuuteen. Suunnittelussa huomioitiin henkilökunnan eri työtehtävät sekä askeleet työpäivän aikana. Näin toiminnallisuus ja työnteon todelliset tarpeet kohdentuivat. Sisustussuunnittelun lisäksi olimme asiakkaamme kumppanina myös keittiösuunnittelussa erityisesti myymälän ja bistron puolella, jossa laitetoimittajan ja sisustuksen ja toiminnallisuuden yhteensovittaminen on tärkeää.

 

Neliöiden ja talotekniikan rajaava ravintolatila loi haasteita työpöydällemme mutta huolellisesti suunniteltu kalustus ja asiakasvirran ohjaus suunnittelemamme opastegrafiikan kanssa loi toimivan ja selkeän tilaratkaisun. Suunnittelussa otettiin huomioon tilan monikäyttöisyys sekä muunneltavuus. Tilasuunnittelussa panostettiin visuaalisesti vaikuttaviin ratkaisuihin, toimivuutta ja tehokuutta unohtamatta.

 

 

Sisustusarkkitehtuurin opinnäytetyö suunnittelun ratkaisujen ja valintojen apuna kestävästä näkökulmasta

 

Ravintolan ja myymälätilan sisustussuunnittelun yhteydessä hyödynsimme meille toteutettua sisustusarkkitehtuurin opinnäytetyötä, jonka yhtenä lähtökohtana oli keskittyä nopean visuaalisen uudistustarpeen omaavien ravintolaympäristöjen materiaali ja kalustevalintoihin. Tarkoituksenamme oli selvittää kuinka parhaiten ravintola tilojen muunneltavuudessa ja tulevaisuuden visuaalisissa päivityksissä huomioitaisiin erityisesti kestävyys ja päivitysten mahdollisimman pieni ympäristön kuormittavuus ja vähä hiilisyys.

 

Visuaalinen konsepti sai inspiraationsa bistron vietnamilaisvaikutteisesta menusta. Ravintolan katseenvangitsijoina toimii kustomoidut sisustusratkaisut ja yksityiskohdat kuten näyttävä tekstiilialakatto, valaisimet ja suurikokoinen akustiikataideteos. Loimme visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden joka vastaa toivottua tasoa sekä haluttua tunnelmaa toiminnallisuutta unohtamatta.

 

 

Projektinhallinta- ja johtaminen sai kiitosta ja budjetti alittui 

 

Olimme projektissa tiiviisti asiakkaan tukena hankesuunnittelusta tilojen käyttöönottoon saakka asiakkaan projektinjohtajan roolissa. Vastasimme tilasuunnittelusta ennen urakkakilpailutusta ja olimme mukana valmistuskeittiön suunnittelussa. Teimme ravintolan kokonaisvaltaiset sisustussuunnitelmat, valaistussuunnittelun ja somistuksen. Toimimme työmaakokouksissa ja palavereissa asiakkaan edustajana ja olimme tiiviissä yhteistyössä hankepäällikön, arkkitehdin ja muiden erikoissuunnittelijoiden kanssa. Vastasimme kaikkien kalusteiden ja tarvikkeiden kilpailutuksesta ja tilauksista sekä aikataulutuksesta ja toimituksista työmaan aikataulun mukaan.

 

Sujuvan kommunikoinnin ja projektijohtamisen avulla alkuperäinen hankkeen budjetti alitettiin.

 

 

 

”Olemme olleet Innerin kanssa jo pitkään kumppaneita ja aina tyytyväisiä lopputulokseen. Lopputulos on aina ollut visuaalisesti sekä taloudellisesti onnistunut. Vuorovaikutus on ollut avointa, rehellistä ja läpinäkyvää ja olemme kokeneet, että olemme aina saaneet hyvää palvelua.”

 

Päivi Lindén, toimitusjohtaja Juvenes Oy

 

 

 

Lue ravintolan synnystä Helsingin Uutisten artikkelista ja tutustu kohteeseen ravintolan sivuilta.

Valokuvat: Okko Sorma, Design Underlined

Opinnäytetyö: Marika Rauhamäki, Muuntojoustava sisustussuunnitelma monikäyttöiseen ravintolaan

Palvelu: Hankesuunnittelu, konseptisuunnittelu, sisustussuunnittelu, taustatutkimus, keittiösuunnittelu, projektinhallinta ja projektinjohtaminen 

 

Tiedot:
• Koko: 620 m2
• Valmistunut: 09/2021
• Asiakas: Juvenes Oy
• Sijainti: Helsinki, Vallila

  • /
[/outdoor_portfolio_details][vc_btn title=”KIINNOSTUITKO?” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#393e4f” outline_custom_hover_background=”#393e4f” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Finnerinterior.fi%2Fyhteydenotto%2F”][vc_btn title=”PALAA KOHTEISIIN” style=”outline-custom” outline_custom_color=”#393e4f” outline_custom_hover_background=”#393e4f” outline_custom_hover_text=”#ffffff” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Finnerinterior.fi%2Freferenssit%2F”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top